Åter fotoindex
Anthony Bloomer
 

 

  Högs Prästgård
www.havren.com

 


Anthony Bloomer, 1 år


Fina mamma Blooming xx


Snygga & duktiga pappa Hermes.
Nordisk mästare i dressyr för seniorer 2014!!!


Kaxiga syrran Alexia Bloomer xx

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


   
Anthony Bloomer, 3-årstest Flyinge 2014-05-01, klass 1, 45 p
Foto: Jonathan Kruger

Här kan du följa mig, liten blir stor. Jag heter Anthony Bloomer och är född den 29 juni 2011. Min mamma heter Blooming xx (e. Record Token u. Amelia Bloomer ue. Le Moss) och min pappa Hermes (e. Rambo – Urbino). Syrran heter Alexia Bloomer xx. Jag och min familj bor på Högs Prästgård, inte pappa förstås, men vi andra.

Fotnot: Antonius (betyder ”den ovärderlige” på latin) är ett romerskt släktnamn av etrusktiskt ursprung. Detta släktnamn har givit upphov till förnamnet Antonius med varianter. Den engelska varianten är Anthony. Namnet har associerats med det grekiska ordet anthos (ανθος) som betyder "blomma". 

 


Anthony Bloomer 1 dag gammal.
Foto: Jonathan Kruger

        
Foto: t v Andreas Bryner, t h Högs Prästgård. Teckning Linnéa Benediktsson

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foton Anthony Bloomer
(klicka på länkarna nedan)

Foton 3-årstest Flyinge 20140501  Här kan du se bilder från mitt 3-årstest på Flyinge. Jag gillade att visa upp mig. Hela mitt team var så nöjda med mig och mattes alla kompisar som var där och hejade gillade mig.

Film 3-årstest Flyinge 20140501  Film på mig när jag busar samt visar upp mig på 3-årstestet. Visst är jag fin!!

Foton februari - 1 maj 2014 Vintern är slut och det börjar bli vår. Matte och Emma börjar med hjälp av Cecilia att träna mig inför något som de kallar "3-årstest". Jag undrar nyfiket vad det är. Hovslagaren satte på skor och jag fick röda konstiga saker på mig för att jag inte skulle trampa av dem. Matte övar löpning ihop med Mamsen för att orka springa med mig. I slutet av april säger fröken Cecilia att jag är klar för det där" 3-årstestet". När jag har blivit badad och putsad på i 2 dagar av Matte och Emma är det äntligen dags. Jag är laddad ända ut i hovarna för visa upp mig!!
Here I come!!

Foton juli - november 2013 Nu har de hittat på något som heter "inridning". Jag träffar min fröken, Cecilia. Jag får först springa runt runt i en lina, sen kommer sadeln och sen börjar Matte klänga på min rygg igen... Matte och Emma får instruktioner varje vecka hur de skall träna mig till nästa gång fröken kommer hit. Det är riktigt roligt och jag får massor av beröm. Men mest strosar jag runt i hagen och äter gräs. När det blir höst har jag tagit examen "inriden". Sen får jag åka och träffa Mikael Nolin som lär mig att hoppa. Det är klurigt att få med sig alla benen över bommarna.

Foton april - juni 2013 Jag får åka till LCR och träffa Bertil Frost och springa i löshoppningsringen. Spännande - jag blåser upp mig och visar min fina trav. Matte börjar klänga på ryggen på mig och säger att det är för att jag skall bli en ridhäst?! Sen är det äntligen bete - älskar att bo ute och äta gräs hela dagarna!!

Foton januari 2013 I november började Matte träna mig i hästagility och på att gå in i den där "matboden på hjul". Det var OK i matboden tills den började rulla... Det gillade jag inte, men jag klarar att åka i den. Hästagilityn är kul och jag får miljöträning.

Foton juli - oktober 2012 Vi är på bete och foton från de sista fina höstdagarna.

Foton april - juni 2012 Äntligen vår! Ljust ute och vi kan vara ute längre om dagarna. Det var toppen när vi kom ut på bete!!

Foton jan-mar 2012 Ett kvartal äldre och Matte har sagt att nu börjar ”vuxen”-livet för mig. Det är mycket lek hela dagarna, men mjölkbaren har stängt och Mamsen får inte gå i min hage mer. Jag saknade Mamsen mycket i början (och hon mig) men nu har jag tuffat till mig och busar hela dagarna med min kompis Zefyros, dock under Mamsen vakande ögon i hagen bredvid…

Foton dec 2011 Nu har jag fått en fin nästan svart vinterpäls. Matte säger att jag är lika mjuk och go som en kramnalle. Här är lite foton på mig, min gulliga mamma och min kompis Zefyros. Vi gillar att busa vi små.  

Foton nov 2011 Den 4 nov kom min kompis Zefyros. Foton från vår första dag ihop i hagen. Äntligen någon att "tugga" på och mamsen är nu glad att hon slipper ha mig hängandes i svansen.

Foton sep - okt 2011  Nu börjar jag bli en liten snyggning!...

Foton aug 2011 När fotografen Andreas Bryner kom ville jag inte alls visa upp mig utan helst ha mulen ända in i kameralinsen...

Foton juli - aug 2011 Ett av mina nöjen är att spela hästarna ett spratt som tränas på ridbanan intill min hage. En dag lyckades jag få av en ryttare, hi, hi… J Dra i mammas svans gillar jag också.

Foton juli 2011 Blir starkare för var dag. Det är härligt att komma ut och röra på benen. Matte är en riktig hönsmamma. Hon sitter i parken och jobbar för att kunna bevaka varje steg jag tar.

Foton 30 juni – 2 juli 2011 Några proffs fotade mig också! J

Foton 29-30 Juni 2011 Här är jag 1-2 dagar gammal. Syrran var väldigt intresserad när jag föddes. Att vara ute första gången var spännande. Mamsen var mycket orolig när jag drog iväg, men du vet jag är ju en klok häst! Massa publik hade jag också. Alla ville titta på just mig!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

Högs Prästgård, Högs Byväg 1, 244 93 Kävlinge.
www.havren.com